Praktische organisatie

De Grote Verkeerstoets afleggen met je klas is helemaal niet moeilijk! Volg het stappenplan
en maak van de toets een succes.

 

Stap

Schrijf je klas in 

Op de startpagina vind je de inschrijvingsknop, vul je contactgegevens in en kies een wachtwoord via de link die je toegestuurd krijgt.

Stap

Ga naar je online dossier

Klik rechts bovenaan op 'Login - jouw dossier' en meld je aan met je e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.

Stap

Doe eerst de snelheidstest

Hiermee test je de snelheid van de internetverbinding op je school, voer de test dus uit op school! Ben je momenteel ergens anders? Doe dan de snelheidstest zodat je snel toegang krijgt tot je dossier, maar vergeet hem niet opnieuw te doen op school.

Ben je van plan om de leerlingen te laten oefenen en testen op een tablet? Doet dan ook de 'tablettest'.

Stap

Maak een klas aan en geef je leerlingen in bij 'Klassen en leerlingen'

Klik op ‘Klas toevoegen’ en geef de klas in (Bv. 5A). Vervolgens klik je op ‘Leerling toevoegen’ om de namen van je leerlingen in te geven. Je kunt desgewenst ook een leerlingenlijst uploaden, een stappenplan hiervoor vind je bij ‘Leerlingenlijst uploaden’. Elke leerling krijgt een persoonlijke code waarmee ze kunnen oefenen en de toets afleggen.

TIP: Leerlingen met een leerstoornis kunnen de verkeerstoets afleggen zonder tijdslimiet. Vink hiervoor het vakje aan.

Stap

Gebruik het online lesmateriaal

Op ‘Aan de slag in de klas’ vind je heel wat lesmateriaal (lesfiches, spelletjes, praktische oefeningen, thuiswerk) onderverdeeld in 7 thema’s. Elke maand staat één thema in de kijker. Zo kun je maandelijks werken rond een ander verkeersthema en je leerlingen de bijhorende oefenvragen laten oplossen. 

Stap

Laat je leerlingen oefenen

Op de pagina ‘Oefenen’ kunnen de leerlingen, met hun persoonlijke code, oefenvragen maken per thema. In je online dossier kun jij hun resultaten raadplegen en bekijken welke leerstof goed beheerst wordt en wat herhaling nodig heeft.

Als alle thema’s behandeld zijn en je leerlingen hebben de leerstof onder de knie, kunnen ze de oefentoets afleggen. Zo weten ze ook hoe de echte Grote Verkeerstoets in zijn werk gaat.

Stap

Doe de toets van 23 tot 30 april 2019

Op de startpagina vind je die week een knop ‘Doe de toets’. Met hun persoonlijke code starten de leerlingen de toets. Die bestaat uit 25 meerkeuzevragen die de leerstof van de zeven thema’s test. Vanaf 17/25 is een leerling geslaagd.

Stap

Bekijk de resultaten en doe een naverwerking

In je online dossier kan je het eindresultaat van je leerlingen en de score per thema bekijken. Onderaan deze pagina kan je ook een klasrapport downloaden, met alle vragen, feedback en juiste antwoorden. Ideaal voor een naverwerking in de klas.

Stap

Download de gepersonaliseerde diploma’s

En print ze af voor de leerlingen. Een leuk extraatje: aan de diploma’shangt een afknipstrook, waarmee de leerlingen gratis naar Bobbejaanland kunnen (in het gezelschap van een betalend persoon).

Stap

Vul het evaluatieformulier in

Dat vind je rechts bovenaan in je online dossier en neemt slechts vijf minuutjes in beslag. De VSV neemt alle tips en suggesties mee naar volgend schooljaar.