Praktische organisatie

De Grote Verkeerstoets afleggen met je klas is helemaal niet moeilijk! Volg het stappenplan
en maak van de toets een succes.

Schrijf je klas in 

Op de startpagina vind je de inschrijvingsknop, selecteer je school, vul je naam en e-mailadres in en kies een wachtwoord.

Voeg extra gebruikers toe

Jij bent nu beheerder van De Grote Verkeerstoets voor jouw school. Zijn er nog andere leerkrachten of personeelsleden die toegang willen tot het online dossier (bv. de leerkracht van het andere vijfde leerjaar of de directeur), dan kan je hen toevoegen als extra gebruiker.

Voeg je klas(sen) en leerlingen toe

Geef je klas een naam (bv. 5A) en voeg de leerlingen toe. Dat kan een voor een via de knop ‘voeg een leerling toe’ of je kan een volledige lijst opladen via ‘importeer een lijst’. 

Geef je leerlingen hun oefencode

Via ‘exporteer leerlingenlijst’ kan je een lijst downloaden van alle ingeschreven leerlingen met hun persoonlijke code. Met deze code kunnen ze inloggen op het oefenplatform en ook de echte verkeerstoets afleggen in april.

Gebruik het lesmateriaal en de thuiswerkjes

Elke maand zetten we een thema in de kijker. Onder ‘lesmateriaal’ vind je uitgewerkte lessen, spelletjes, werkblaadjes en activiteiten rond dat thema. Telkens is ook een thuiswerk voorzien dat je de leerlingen mee naar huis kan geven om samen met de ouders op te lossen. Zo betrek je ook de ouders bij de verkeerslessen.

Laat je leerlingen oefenen

Op je online dossier kan je thema’s activeren of afsluiten. Leerlingen krijgen enkel oefenvragen te zien van de thema’s die open staan. Onder ‘leerlingen’ kunnen ze, met hun persoonlijke code, oefenvragen maken per thema. In je online dossier kan jij hun resultaten raadplegen en bekijken welke leerstof goed beheerst wordt en wat herhaling nodig heeft.

Als alle thema’s behandeld zijn en je leerlingen hebben de leerstof onder de knie, kunnen ze de oefentoets afleggen. Zo weten ze ook hoe de echte Grote Verkeerstoets in zijn werk gaat.

Doe de toets van 23 tot 28 april 2020

Op de startpagina vind je die week een knop ‘Doe de toets’. Met hun persoonlijke code starten de leerlingen de toets. Die bestaat uit 20 meerkeuzevragen die de leerstof van de zeven thema’s test. Vanaf 14/20 is een leerling geslaagd.
De toets heeft geen tijdslimiet meer.

Bekijk de resultaten en houd een nabespreking

Op je online dossier kan je de resultaten van je klas bekijken en vergelijken met de rest van Vlaanderen, of met de andere klassen van je school. Hier kan je ook een klasrapport downloaden, met alle vragen, feedback en juiste antwoorden. Ideaal voor een naverwerking in de klas.

Download de gepersonaliseerde diploma’s

En print ze af voor de leerlingen. Een leuk extraatje: aan de diploma’s hangt een afknipstrook waarmee de leerlingen gratis naar Bobbejaanland kunnen (in het gezelschap van een betalende persoon).

Vul het evaluatieformulier in

Overleg eerst met de andere gebruikers. Alleen de hoofdbeheerder kan de evaluatie indienen. Dat neemt slechts vijf minuutjes in beslag. De VSV neemt alle tips en suggesties mee naar volgend schooljaar.